Sectionaaldeuren Hörmann

      

Onze sectionaaldeuren zijn van het merk Hörmann.

Topklasse garagedeuren die ruimte besparen en comfort verhogen. Sectionaaldeuren gaan geruisloos en loodrecht naar boven open en zijn dus uitstekend geschikt voor garages met weinig ruimte aan de voorkant of voor garages direct aan de straat.

De elegante Hörmann sectionaaldeuren openen verticaal naar boven. Zo wint u meer plaats in en voor de garage en blijft de volledige doorrijruimte vrij. Sectionaaldeuren passen altijd. De vorm van de deuropening speelt geen rol. Deze kan rechthoekig, afgeschuind, met segmentboog of met rondboog zijn. Daarom zijn Hörmann sectionaaldeuren uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

Totaalindruk:

Een totaalindruk van een deur ontstaat uit vele kleine details. Zo zijn de zijdelingse kozijnen bij Hörmann standaard met hetzelfde aanzicht uitgevoerd als de sectionaaldeuren in wit Woodgrain-decor. Voor Color deuren en deuren met Silkgrain®- of Decograin®-decor is optioneel een bijpassende kozijnbekleding in het decor en de kleur van het deurblad verkrijgbaar. Het latei-aanpassingspaneel heeft bij Hörmann altijd hetzelfde aanzicht als het deurblad. Hier past alles perfect bij elkaar.
 Bij Hörmann zijn de garage- en de zijdeuren altijd uitgevoerd met exact uitgelijnde, gelijkmatige profilerings- en cassettenindeling. De paneelovergangen zijn nauwkeurig gefabriceerd en nauwelijks zichtbaar. Een bewijs van de hoge productiekwaliteit van de Hörmann bouwelementen.

Profilering en paneeldikte:

Paneeldikte:

 • LPU, dit is een dubbelwandig, thermisch geïsoleerd stalen sandwichpaneel 42 mm dik, ideaal wanneer u bv. de garage als hobbyruimte wenst te gebruiken en de energiekosten laag wilt houden.

Profileringen:

 • S- profilering (4 vlakken per segment)
 • M-profilering (2 vlakken per segment)
 • L-profilering (1 vlak per segment)
 • Cassette 
 • D-Profilering (vlak paneel met 2 belijningen aan bovenzijde)
 • T-profilering​ (vlak paneel met 3 belijningen aan bovenzijde)

 

 

 

 

Aandrijvingen

 Promatic aandrijving, Hörmann premiumkwaliteit.

 

 

 

 

Supramatic aandrijving, supra-snelle aandrijving +50% supersnelle deuropening.

 

 

 

 

 De ProMatic wordt geleverd met handzender HSE 2 BS in zwart.

 

 

 

 De Supramatic wordt geleverd met handzender HS 5 BS in zwart.

 

 

 

Weerbestendige, duurzame bescherming:

De kunststof kozijnvoet beschermt uw deur blijvend tegen mogelijke beschadiging door roest, zeker ook bij nieuwbouwgarages. In tegenstelling tot oplossingen bij de concurrentie beschermt de kunststof kozijnvoet ook bij aanhoudend stuwvocht. De kozijnvoet omsluit het kozijn volledig in de zone met roestgevaar. Alleen zo wordt langdurige bescherming gegarandeerd. Samen met de vloerafdichting van de garagedeur vormt de kozijnvoet ook optisch een geslaagde afsluiting. Gedaan met roest door: Agressieve cementdekvloeren, verzuren van tegels en strooizoutwater.

Beveiliging

Ongewenste gasten maken nauwelijks kans. Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. De garagedeur wordt direct vast vergrendeld en beschermd tegen het optillen. Dat gebeurt volledig mechanisch en werkt dus ook bij stroomonderbreking, in tegenstelling tot de beveiliging bij aandrijvingen van de concurrentie.

Voor uw veiligheid zijn de automatische sectionaaldeuren van Hörmann volgens de TTZ-richtlijn; Inbraakwering voor garagedeuren door de TÜV getest en gecertificeerd. Optioneel: voor de Nederlandse markt is het Politie Keurmerk Veilig Wonen slotpakket verkrijgbaar. Op zowel deuren zonder of met loopdeur.

Optionele loopdeur:

Soms zitten de grote voordelen juist in de kleine dingen, bijvoorbeeld als u uw fiets uit de garage kunt rijden zonder de hele garagedeur te moeten openen. Het gemak van een loopdeur merkt u snel, zeker als de sokkel wegvalt. Hörmann loopdeuren met een vlak roestvrijstalen vloerprofiel met in het midden 10 mm en aan de randen 5 mm hoogte, verkleinen het struikelrisico en vergemakkelijken het overrijden met wielen.
Loopdeuren openen meestal naar buiten en zijn in het midden geplaatst. Bij deuren die breder zijn dan 3500 mm (M-cassetten breder dan 3000 mm) is ook een niet-gecentreerde schikking mogelijk of noodzakelijk

Voordelen van een sectionaaldeur van Hörmann:

 • De sterkste en stevigste panelen die op de markt te krijgen zijn.
 • Standaard een superveilig vergrendelingssysteem, gecertificeerd conform weerstandsklasse 2. De meest efficiënte inbraakbeveiliging.
 • U kunt zonder meerprijs kiezen uit maar liefst 16 oppervlakten en 14 kleurafwerkingen.  Integreer uw nieuwe garagedeur optisch volmaakt in de gevel van uw huis of pas de garagedeur aan de raamkozijnen of deuren aan.
 • Alle sectionaaldeuren zijn maatwerk, perfect aangepast aan de garageopening. Zo benut u de effectieve doorrijhoogte en -breedte het beste. U reduceert de verloren ruimte. Of het nu gaat om een conventionele muuropening, rondboog of segmentboog, niets is onmogelijk. Paneelhoogten, ribafstanden en cassetteverdeling worden evenwichtig aangepast.
 • Veilig voor kinderen en huisdieren.
 • Diverse beglazingsmogelijkheden.