Schaarhekken

Algemeen

Mansergas staalverzinkte schaarhekken, van oudsher degelijke en betrouwbare afsluitingen op plaatsen waar slechts geringe hoogte is. De ideale afsluiting als beveiliging voor een pui en onder een luifel wanneer inbouw van de oprolling van een rolluik niet mogelijk is.

Er kunnen altijd situatie's zijn waar een rolhek of rolluik niet gewenst is. Beperkte hoogte (geen ruimte voor de oprolling/kast) kan zo'n situatie zijn. Een schaarhek is dan een fraaie en veilige oplossing. Schaarhekken zijn normaal gesproken handbedienbaar. Wanneer dit niet wenselijk is kan een schaarhek met elektrische bediening geleverd worden.  In bepaalde situatie's kan een gebogen afsluiting gewenst zijn, ook dit is mogelijk.

 

Type A

Het schaarhek type A is de standaard uitvoering voor beveiliging van winkels, bungalows en appartementen, etc. Opgebouwd uit verticale stijlen van dubbele U-profielen (18 x 16 x 18 x 1,5mm) verbonden door scharen van platstaf (16 x 4mm), geheel staalverzinkt. Diverse uitvoeringen zijn mogelijk, enkel- en dubbelvleugelig met middensluiting, vast- of wegdraaibaar pakket. Standaard wordt geleverd met opklapbare onderrail in hangende uitvoering en met degelijk schaarhekslot. Op verzoek kan geleverd worden met slot voorzien van europrofielcilinder, in kleur gecoat etc. In speciale omstandigheden of bij extreme eisen in verband met omgeving kan het schaarhek type A in roestvaststaal worden uitgevoerd.

 

Type M

Type M is het schaarhek met minimaal pakket voor situaties waar beperkte ruimte voor de pakketten aanwezig is. Opgebouwd uit verticale stijlen van dubbele U-profielen (10 x 20 x 10 x 1,5mm) en platstaf (20x5mm), verbonden door scharen van platstaf (16 x 4mm), geheel staalverzinkt. Diverse uitvoeringen zijn mogelijk, enkel- en dubbelvleugelig met middensluiting, vast- of wegdraaibaar pakket. Standaard wordt geleverd met opklapbare onderrail in hangende uitvoering en met degelijk schaarhekslot.
Op verzoek kan geleverd worden met rollende uitvoering, slot met europrofielcilinder, in kleur gecoat etc.

 

Type Z

Schaarhek type Z is een zwaar model, voor situaties waar maximale beveiliging is vereist. Opgebouwd uit verticale stijlen van dubbele U-profielen (20 x 22 x 20 x 3mm) verbonden door scharen van platstaf (20 x 4mm), geheel staalverzinkt. Diverse uitvoeringen zijn mogelijk, enkel- en dubbelvleugelig met middensluiting, vast- of wegdraaibaar pakket. Standaard wordt geleverd met opklapbare onderrail in hangende uitvoering en met degelijk schaarhekslot. Op verzoek kan geleverd worden met slot voorzien van europrofielcilinder, in kleur gecoat etc.