Polyesterdoek

Eigenschappen van polyester-doeken

Polyesterdoeken zetten nieuwe standaards wat betreft elasticiteit en UV-bestendigheid. Met name bij grote installaties die veel te verduren hebben, laten de doeken een zeer goede stand van het doek zien.

Hoge UV-bestendigheid

Polyesterdoeken beschikken over een hoge UV-bestendigheid. Dit is mogelijk dankzij het proces van spinkopverven: in elke afzonderlijke vezel worden weerbestendige kleurpigmenten aangebracht. Zo wordt de bescherming direct in de vezels aangebracht en niet als een extra laag die uiteindelijk loslaat. Op deze manier bereik je een hoge lichtechtheid en weerbestendigheid bij de doeken van onze zonweringen. De kleurintensiteit blijft lang behouden, evenals het doek!

Zeer elastisch weefsel

Deze doeken worden gekenmerkt door een glad doek en stijve zijkanten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge elasticiteit van het weefsel. Na inwerking door warmte keert het doek - dankzij het zogenaamde „memory-effect“ - weer terug in de oorspronkelijke toestand.

Vuilafstotend

De doeken zijn bijzonder olie- en vuilafstotend en blijven lang mooi omdat ze zijn uitgerust met de speciale Hi-Clean nanolaag.

Ideaal voor de gastronomie

Dankzij het zeer dichte weefsel en de coating zijn de doeken uitstekend geschikt voor producten die in de gastronomie worden gebruikt. In combinatie met een overeenkomstige draagconstructie en een helling van de installatie van minimaal 14° houden ze ca. een uur stand tegen sterke regen.

De ideale reclamedrager

De doeken zijn zeer goed geschikt als reclameoppervlak omdat ze individueel te bedrukken zijn. De ideale reclamedrager!