Soltisdoek

Eigenschappen van Soltis-doeken

Soltis® is een door Ferrari® ontwikkeld hightech weefsel, dat wordt gekenmerkt door vele kleine poriën. Hierdoor is het bijzonder luchtdoorlatend. Aan de andere kant reflecteren Soltis®-doeken zonnestralen met 86 tot 97 procent, afhankelijk van het Soltis®-type. Als verticale beschaduwing zorgen ze zo voor een aangenaam klimaat. Dankzij hun buitengewone thermische vermogen dragen Soltis®-doeken bij aan aanzienlijk lagere energiekosten. Met een maximale dikte van 0,45 mm kunnen ze in elke zonweringkast worden toegepast.

Bescherming tegen de zon met microventilatie

Dankzij de microventilatie (vele kleine poriën) reguleert Soltis® de warmte-inwerking van de zonnestralen. De poriën maken het doek bijzonder luchtdoorlatend. Afhankelijk van de kleur reflecteert het zonnestralen met 86 tot 97 procent, afhankelijk van het Soltis®-type. Het zogenaamde broeikaseffect wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Bescherming tegen de zon met doorkijk

Met name op venster-zonweringen is Soltis® vaak het betere alternatief. Als de zonwering namelijk lichtdoorlatend moet zijn en een vrijwel onbeperkt zicht naar buiten mogelijk moet maken. De lichtdoorlatendheid is afhankelijk van de kleur van het Soltis®-doek. Er zijn talrijke NCS-kleurnuances beschikbaar.

Vuilafstotend

Dankzij de hoogwaardige polymeren die bij de fabricage van Soltis® worden gebruikt, wordt een hoge kleurechtheid bereikt. Op het gladde oppervlak kan vuil niet hechten. Het doek is afwasbaar.

Vormstabiel

Aangezien de Soltis©-weefsels zowel in de richting van de schering- als in die van de inslagdraad zijn voorbehandeld tegen verdraaien, vervormen ze niet. Volgens gegevens van de fabrikant behouden ze ook bij temperaturen van -30 °C tot +80 °C hun oppervlakstabiliteit.

Toepassingen

Soltis® 92 is een weefsel dat net als een warmteschild de warmte buiten laat en toch doorkijk naar buiten mogelijk maakt ( baanbreedte 170 cm).

Soltis® 93 beschikt over dezelfde eigenschappen en is vanwege de baanbreedte van 270 cm bijzonder geschikt voor brede installaties.

Soltis® 86 is het ideale weefsel voor het compromis tussen werkzame bescherming tegen de zon en lichtdoorlatende weefselstructuur, die voldoende natuurlijk licht laat binnenvallen. Het is daarom geschikt voor vensters die op het noorden liggen en meer licht moeten doorlaten. Soltis® 86 is verkrijgbaar in de breedte 170 cm. Houd er rekening mee dat dwarsnaden bij een stofbreedte van 170 cm vaak niet te vermijden zijn. Deze naden doen echter geen afbreuk aan de kwaliteit en vormen geen gebrek