Accessoires

Tempura verwarmingssyteem, lichtbalksystemen, Paravento

Met de weinor assessoires kunt u heerlijk en optimaal beschermd tegen de zon van uw terras genieten. 's Avonds zorgt de verlichting voor een romantische sfeer en voor de weldadaige warmte van het zonnige zuiden hoeft u de verwarming maar in te schakelen. U bepaalt uiteindelijk zelf, waar uw zonnescherm/terras mee uitgerust is. Met het Weinor verwarmingssysteem Tempura/Duo en de lichtbalk Lux/Lux Design kunt u tot in de kleine uurtjes en ook op koelere dagen optimaal van uw terras genieten. Zo brengt u de sfeer van het zonnige zuiden op uw eigen terras.

Tempura verwarmingssyteem

 • zonder voorverwarmen
 • doelgerichte infrarood verwarming
 • met afstandbediening dimbaar
 • verogen van meer dan 1500 Watt
 • spatwaterdicht
 • eenvoudig achteraf te monteren
 • TÜV gecertificeerd

Waar intensieve verwarmingscapaciteit nodig is, biedt de Tempura Duo duidelijke voordelen. Dit verwarmingssyteem kan direct aan zonneschermen uit de Opal serie gemonteerd worden. De universele houder maakt een individuele montage aan de muur of aan het plafond mogelijk. Met het open huis en de kleinformaat kortegolf-technologie werd een fraai gestyleerde kleine warmtestraler ontwikkeld.

De infrarood stralen van de zon vallen op een oppervlak en zorgen ervoor, dat er energie in de vorm van warmte vrijkomt. De lucht in de omgeving blijft echter koel. Het Weinor verwarmingssysteem Tempura werkt in principe net als de zon. Het verwarmingssysteem produceert infrarode stralen op grond van electromagnetische golven, die door de huid opgenomen en in warmte omgezet worden. Hierdoor ontstaat een behaaglijk warmtyegevoel. In tegenstelling tot de traditionele verwarmingssystemen wordt de warmte niet door lucht getransporteerd, waardoor tocht en opstijgende lucht niet tot warmteverlies kunnen leiden. Al één tot twee seconden na het inschakelen van het verwarmingssysteem bereikt de warmtestraler zijn volle capaciteit. Door de grote stralingshoek ontstaat er een gelijkmatige warmtestraling. De hoge stralingsintensiteit (90-95%) zet vrijwewl het toatle electrische vermogen in warmte om. Daarnaast heeft de Tempura het grote voordeel, dat hij maar heel weinig plaats inneemt. Het compacte apparaat kan buiten en binnen (bijv. een serre) geïnstalleerd worden.

Het open huis en de ingebouwde koelribben verhinderen, dat de Tempura oververhit raakt. Voor het verwarmingssyteem Tempura is er geen ruit als beschermingtegen spatwater nodig. Daarom kan de Tempura ook bij regen gewoon buiten blijven. Een TÜV-spatwatertest heeft uitgewezen, dat de Tempura bij installatie buiten perfect functioneert.

 

Lichtbalksystemen LED

 • Weinor ledverlichting is met afstandbediening dimbaar
 • de speciale leds zorgt voor een sfeervol gebundeld licht
 • de LED-spots hebben een levensduur van wel 30 000 branduren
 • LED spots zijn zuiniger in gebruik, ze hebben 85% minder gebruik dan hallogeen spots

Licht zorgt voor sfeer en dat geldt niet alleen voor ruimten in uw huis, maar ook voor buiten. Terras en balkon vormen als het ware de verbinding tussen binnen en buiten. Ook hier wil men graag instelbare verlichting, afhankelijk van de sfeer en het uur van de dag. Met de Weinor lichtbalksystemen kunt u helemaal naar uw eigen wensen de sfeer op uw terras of balkon bepalen. Met de Weinor lichtdimmer kunt u zelf de gewenste lichtsterkte instellen. Zo kunt u het licht geheel aan uw eigen smaak aanpassen. (alleen mogelijk met afstandbediening) De Weinor lichtbalksystemen bestaat uit hoogwaardige, corrosievrije materialen. 

 

Paravento

Paravento – met één handeling inkij kbescherming aan de zij kant Een mogelij kheid om meer privésfeer te creëren, is een uitschuifbare zij beschermingswand: de Paravento biedt de beste wind- en inkij kbescherming en kan qua doek en kleur op uw zonnescherm worden aangepast. 

 

Nog meer bedieningscomfort

Voor meer informatie over bedieningscomfort zie: bedieningen en besturingen.