Markiezen

Houten en aluminium markiezen

Markiezen zorgen voor een sfeervol aanzicht en bieden tevens een comfortabele bescherming tegen zon. Zij vormen vooral een opvallende blikvanger en zijn een sieraad voor de gevel. Markiezen zijn de ideale zonwering, met name tegen zijzon en ze zijn minder windgevoelig dan een zonnescherm.

Markiezen zijn verkrijgbaar in houten en aluminium uitvoering. Aluminium heeft veel voordelen. Het is minder gevoelig voor weersinvloeden en is daardoor veel onderhoudsvriendelijker dan hout. Aluminium markiezen behouden daardoor hun luxe aanzien gedurende vele jaren. Wanneer u een houtuitstraling wenst en deze wil combineren met de voordelen van aluminum, zijn er aluminium kappen verkrijgbaar met een houtuitstraling.

Kap en zijschoten zijn standaard leverbaar in meerdere eigentijdse en klassieke kleuren. Zo kan een perfecte combinatie gemaakt worden met de kleuren van het doek en de raamkozijnen. Het geheel geeft het aanzicht van het pand een aanzienlijke meerwaarde.
 
Een markies kan bediend worden via een koordbediening buiten of een elektrische bediening aan de binnezijde. Eventueel ook met afstandbediend met elektronisch bediende zon- en windautomaat.

Vaste markiezen

Er zijn ook vaste markiezen verkrijgbaar. Dit zijn de zogenaamde 'lakfoliemarkiezen'. Het zijn permanente frames en zijn niet inklapbaar. Zij zorgen voor een sfeervolle uitstraling en bieden tevens een comfortabele bescherming tegen regen en zon. Deze worden voornamelijk toegepast bij winkels en horecagelegenheiden om het pand te verfraaien en reclameuitingen te plaatsen.