IO Homecontrol

Somfy IO®

Somfy introduceert in 2010 een volledig programma io-homecontrol® motoren en besturingen voor zonweringen, rolluiken, screens en garagedeurmotoren. Dit is een unieke, nieuwe radiografische besturingstechniek waarmee een groot aantal verschillende toepassingen in zowel bestaande als nieuwe woonhuizen draadloos bediend kunnen worden, met slechts één io-homecontrol® afstandbediening.

Wat houdt io-homecontrol® in?

Bij io-homecontrol® apparaten gaat het niet meer alleen om de door Somfy gemotoriseerde zonweringen, rolluiken, screens of garagedeuren, maar om een breed programma radiografisch bestuurbare producten dat ook door andere fabricanten geleverd wordt, zoals verlichting, verwarming, dakvensters, ventilatie, airconditioning, deursloten, toegangshekken en warmtepompen. Dit programma wordt doorlopend uitgebreid, waardoor u in huis iedere keer weer extra mogelijkheden krijgt om een bouwsteen toe te voegen aan een bestaande io-homecontrol® installatie. Deze levert daardoor steeds meer toegevoegde waarde, en door de veelheid aan combinatiemogelijkheden ontstaat in de nabije toekomst een maximum aan comfort, veiligheid en energiebesparing.

De voordelen

io-homecontrol® technologie is:

Slim: de feedback functie (terugmelding) informeert u direct over de status van uw toepassingen. U kunt uw apparatuur vanaf de bank bedienen. Het is de ideale oplossing voor het op afstand bedienen van al uw producten.
Uiterst veilig: versleuteling maakt onderdeel uit van elke installatie, voor een veilige communicatie tussen al uw producten. 
Modulair: op elk moment gemakkelijk uitbreidbaar

Samenwerkende bedrijven

Er zijn ook andere bedrijven op de markt die samenwerken met Somfy IO, zodat dit systeem nog verder uitgebreid kan worden, zoals:

  • Honeywell: thermostaatklokken (automatische temperatuurbesturing per ruimte)
  • Velux: electrische besturing van dakraamproducten
  • Niko: besturing van verlichting
  • Assa Abloy: automatische deurvergrendeling