Garantie

Kwaliteit staat bij Nijs hoog in het vaandel en is voor Romazo Consumenten erg belangrijk. Daarom zijn er in overleg met de Consumentenbonden en de Vereniging Eigen Huis leveringsvoorwaarden opgesteld. Deze regelen ook de garantie op het product dat u aanschaft.

Alle leden van Romazo Consumenten leveren hun producten onder de Romazo Garantieregeling. Dit betekent dat u zeker kunt zijn dat de oplevering voldoet aan de overeenkomst die u met het lid gesloten heeft. De precieze garantievoorwaarden kunt u lezen in het certificaat, maar over het algemeen gelden de volgende garantieperioden:

Buitenzonwering, rolluiken en rolhekken                  2 jaar

Binnenzonwering                                                 1 jaar

Motorische gedeelten                                            2 jaar

Dit zijn de standaard Romazo garanties.

 

Deze Romazo garanties worden, daar waar van toepassing, aangevuld door fabrieksgaranties.

Rolluiken:

  • 5 jaar op alle materialen, montage- en constructiefouten ( muv )
  • Uitgezonderd de rubber in de onderlatten, de band en bandopwinder, hiervoor geldt een garantie van 2 jaar. Ook lakbeschadigingen aan de zijkant van de lamel als gevolg van inloop van de geleiders, en lakbeschadiging aan de bovenzijde van de lamel als gevolg van de ophangveren, dit is normaal en valt niet onder de garantie.

Schermen, markiezen en screens:

  • 2 jaar op materialen, montage- en constructiefouten en op loslaten van stiksels/sealnaden in het doek.

Binnenzonwering:

  • 2 jaar op alle onderdelen, ketting- en veermechanisme, stiksels en zomen.

Horren en hordeuren:

  • 2 jaar op materiaal en constructie. Uitgezonderd het gaas, hierop wordt geen garantie gegeven.

Motoren/besturingen:

  • 5 jaar fabrieksgarantie op Somfy motoren en besturingen, mits er geen storing ontstaat door onoordeelkundig gebruik of wijziging in aansluiting. (na 2 jaar wordt wel arbeidsloon in rekening gebracht)

Algemeen:

  • Voor een groot aantal merkartikelen uit ons assortiment is een garantieperiode van 5 jaar of langer van toepassing. Dit staat specifiek in onze offerte of opdrachtbevestiging vermeld.