Markisolette

Markisolette

Een Markisollette is een veerzijdige zonwering. De markisollette is ideaal voor hoge ramen. Ze biedt een combinatie van loodrechte zonwering in het bovenste deel en mogelijkheid tot uitzetten in het onderste deel. Zo laat u ook grotere glasoppervlakken betrouwbaar overschaduwen. De armen van de Markisollette kunnen eveneens in een hoek van 150 graden worden gezet. Bij het uitrollen zetten ze zich automatisch uit.

Beweeglijke uitvalprofielen maken het moeiteloos uitzetten van de profielen mogelijk. Tegelijkertijd wordt door de flexibele uitvalverbinding verhinderd dat ze kantelen door de sterkte zijwind. Het uitvalprofiel heeft voldoende speling en kan bij windbelasting vanuit één kant schuin worden gezet.

De geleidingsrails is uitgerust met een speciale glijlagertechniek. Dat zorgt voor maximaal stil glijden en soepel lopen.

Een goed gespannen doek is de basisvoorwaarde voor het onberispelijke uitzicht van elk zonnescherm. Sterke veren in de valarmen zorgen voor de perfecte armspanning.

De beveiliging tegen het omhoog waaien van de Markisollette verhindert het verschuiven van de armen als de wind eronder staat. Reeds bij een licht geopende arm functioneert de beveiliging tegen omhoog waaien. De beveiliging is variabel instelbaar.

De Markisollette wordt naar keuze uitgevoerd met koordbediening, staaldraadbediening, windwerk met slingerstang of electrische bediening.