Uitvalschermen

Soorten uitvalschermen:

Voor een overzicht van de Weinor folders zie: 'Nieuws&Info - E-folders Weinor'

Eigenschappen:

Uitvalschermen geven een sublieme bescherming tegen fel zonlicht en hoge buitentemperaturen. Ze zijn geschikt voor elk type raam, waarbij een vrije doorloop geen rol speelt. Bij een uitvalscherm zijn de armen dan ook aan de zijkant bevestigd. Uitvalschermen ogen bijzonder fraai tegen de gevel; Deze relatief eenvoudige, maar zeer effectieve zonweringen worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Ze zijn vrijwel overal gemakkelijk te monteren en met name zeer geschikt wanneer bewegingsvrijheid onder het scherm niet nodig is. Er zijn vele verschillende typen voorhanden. Verschillende modellen van de kap en voorlijst zorgen ervoor dat er altijd een juiste keuze kan worden gemaakt.

Door de hoge mate van functionaliteit en bedrijfszekerheid worden uitvalschermen echter ook vaak toegepast bij hoge gebouwen, zoals kantoren en ziekenhuizen. Een belangrijk voordeel van uitvalschermen is dat ze kunnen worden voorzien van verschillende soorten armen. Dat kunnen eenvoudige ‘vaste’armen zijn, maar ook armen met veersysteem, al dan niet wind- of stormvast.
Al deze armen zijn bovendien in diversen maten leverbaar, zodat bij elke stand van de zon een passende bescherming voor binnenhuis kan worden geboden. Uitvalschermen zijn onder meer verkrijgbaar in een model met een ronde voorbuis en in een gesloten / rechte uitvoering, wat ook wel carré wordt genoemd. In gesloten toestand vormen deze schermen een schitterende strakke lijn tegen de gevel van uw woning, hetgeen bijzonder fraai oogt.